Télikert beépítése

Szolgáltatásaink közé tartozik a helyszíni felmérés, ingyenes szaktanácsadás és részletes tájékoztatás a télikert kialakítási lehetőségekről, majd télikert beépítése. Az elvégzett munkára minden esetben garanciát vállalunk.

A legfontosabb kérdés, hogy milyen célból szeretnénk télikertet építtetni?

  • A lakótér területének megnövelése a cél
  • Szobanövényeink elhelyezése
  • Új tér nyerése a gyermekeink számára a játékhoz
  • Tovább szeretnénk használni a kerti medencénket

A télikert kapcsolódhat közvetlenül az épülethez, de funkcionálhat teljesen különálló építményként is. Ezt a felhasználás célja és a helyi sajátosságok fogják eldönteni.

A télikert gyártás illetve télikert beépítése, kivitelezésére többféle alapanyag lehetősége kínálkozik.  A télikert építés céljának sokkal költséghatékonyabb formája a műanyag – alumínium szerkezet.

telikert beepitese
Télikert beépítése

A régmúltban csak a gazdagok kiváltsága volt a télikert beépítés privilégiuma, ma már ön is könnyűszerrel télikert tulajdonossá válhat és egész évben, mediterrán hangulatban, egzotikus növényekkel körülvéve pihenhet, vagy élvezheti családja és barátai társaságát. A télikertje által nemcsak növényekkel veheti körül magát de hasznos új élettérrel gazdagodik otthona és nem utolsósorban ingatlana értékét is növeli. Akár a kihasználatlan terasz beépítésével is télikert tulajdonossá válhat. A télikert nagy üvegfelületei segítségével nagy mennyiségű napfényt kap otthona. Ez jótékonyan befolyásolja az egész lakás atmoszféráját és javítja a lakók életminőségét is hangulatjavító, antidepresszáns hatást kifejtve. A közvetlen napfény élettanilag fontos hormonjaink termelődését is szabályozza mellyel, javít szellemi és fizikai aktivitásunkon. Szobanövényeinket is magasabb oxigéntermelésre serkenti az extra fénymennyiség, és dús növekedéssel hálálják majd meg ezt. Összességében a télikert hozzájárul életminőségünk magasabb színvonalának megteremtéséhez.

A télikert használatával a napenergia hasznosítása révén különösen az őszi és tavaszi időszakban fűtési energia megtakarítás valósul meg azzal, hogy a nagy üvegfelületek javítják otthona hő háztartását. Az energia megtakarítás szempontjából fontos a télikert tájolása tekintetbe véve a nyári magas hő terhelést és az őszi, téli, tavaszi hő nyereség lehetőségeit mérlegelve, megkeresve a legkedvezőbb energetikai feltételeket.

Mód van a lakótér és télikert közé nagyméretű eltolható üvegfal építésére. Ezzel rugalmasan lehet kezelni teret a klimatikus beltéri viszonyok függvényében a télikert hő nyereségét bebocsátva, illetve kizárva.

A gondosan tervezett és kivitelezett az épülettel harmóniában lévő télikert az egész család kedvelt pihenőhelyévé válhat.