Télikert gyártás

Télikert gyártás. A fény éltető elemünk, az hogy mennyit kapunk belőle jelentős mértékben hozzájárul a kellemes közérzetünkhöz. Verőfényes napokon sokkal aktívabbak vagyunk, több az energiánk, ebből adódóan nyilvánvaló, hogy egy télikert megépítése mindenképpen előnyös a számunkra életminőségünk javítása miatt. Általa nemcsak a életterünket növelhetjük és tehetjük esztétikusabbá, de a szabadidőnk hasznos és kellemes eltöltésére is remek helyet biztosítunk.

Télikert kialakítására többféle mód kínálkozik, és hogy ezek közül mi melyiket választjuk azt minden esetben a helyi adottságok döntik el. Ebben ingyenes szaktanácsadás szolgáltatásunkkal segítjük önt.

A télikertek, lezárt teraszok előnyös tulajdonságai, közé tartozik még a fűtési energia megtakarítás a napenergia passzív hasznosítása révén.

A legtöbbek által előnyben részesített télikert építés megoldás a szoba vagy nappali és a télikert közötti eltolható üvegfal, amelynek segítségével rugalmasan kezelhetjük az éppen szükséges tér méretét, illetve klimatikus viszonyait. A hőhídmentes alumínium, műanyag vagy fa profilokból készült télikertek, amíg az időjárás engedi a lakással egybenyitott térként, funkcionálhatnak. Ha négy évszakon át szeretnénk használni a télikertünket, akkor már a tervezés során át kell gondolnunk milyen fűtési módot, tartunk a legalkalmasabbnak. A már meglévő fűtési rendszerhez is csatlakoztathatjuk, de önálló külön megoldások is léteznek.

A tökéletesen illeszkedő szerkezetek illetve a megfelelő szigetelés sem elhanyagolható kérdések, energia megtakarítási szempontból sem.

Ha a fűtést megoldottuk, akkor az árnyékolás kérdésére is ki kell térnünk, hiszen a nagy nyári melegben a nagy üvegfelületek igen nagy hő terheléssel járnak. A túlzott felmelegedés ellen solar vagy reflexiós üvegszerkezetekkel és többféle árnyékoló rendszerrel védekezhetünk. A szellőztetés kérdését a megfelelő helyeken elhelyezett elegendő számú nyílászáróval oldhatjuk meg.

Ma már igen sokan hoznak létre a kertjükben, udvarukon úszómedencét, amelyet ha nem fedünk be akkor az évnek csak a kisebb hányadában használhatunk. Ha négy évszakon át használhatóvá szeretnénk tenni a medencénket a folyamatos fürdési lehetőséget kizárólag hőszigetelt medence befedéssel, biztosíthatjuk. Ez víz fűtése nélkül csak május és szeptember között teszi használhatóvá a medencénket, de ennek megoldásával az év 365 napján át használható házi uszoda tulajdonosaivá válhatunk. A befedéssel biztosítjuk a szél és az eső kizárását is.

telikert gyartas
Télikert gyártás