Teraszbeépítési tanácsok

Teraszbeépítés mint beruházás

Mivel a terasz beépítés egy igencsak jelentős beruházás, azt tanácsoljuk, hogy valódi koncepció nélkül ne is kezdjen bele. Okosan tervezzen, hiszen az építtető gyakran az anyagi keretei alapján dönt, ami részben érthető is. 

Általában a már egy meglévő alaphelyzethez kell alkalmazkodnia a kivitelezőnek, ami sok esetben akadályokba is ütközik a terasz beépítés során. 

Profi szaktanácsadás szolgáltatás

Ingyenes szaktanácsadásunk segítségével az ön terasza is a lehető legtökéletesebben fog kinézni, ahol öröm lesz az időtöltés.

Azt javasoljuk, hogy már a tervezés elején konzultáljon munkatársunkkal és beszéljék át a lehetőségeket, milyen előnyökre és hátrányokra számíthat.

Teraszbeépítési tanácsok

Ha ön is fontolgatja a terasz beépítést érdemes az alábbiakat megfontolnia, hiszen egyszerűbb eleve jó döntéseket hozni és az alapján tervezni illetve kivitelezni a terasz beépítést, mint utólag bosszankodni, bontani javítani. Az élettér bővülés mindenképpen az egész család életminőségének javulását fogja eredményezni, erre ma már számos remek megoldás lehetséges. 

A fény hangulatjavító hatásáról senkit sem kell győzködni. A terasz beépítés előtt az időjárás függvényében használható csupán, ami azt jelenti, hogy már erős szél esetén sem biztos, hogy szívesen tölti kint az idejét. A beépítéssel elhárul minden az időjárás szeszélyeiből adódó akadály.

Hogyan tervezzünk teraszbeépítést?

A terasz teljes lezárásával Önnek akár négy évszakon át használható télikertje is lehet. 

Abban az esetben, ha a teraszt nem négy évszakon át használhatóra tervezzük, akkor elegendő egy a kert irányába néző karos napernyő is, hogy az életterünket kibővítsük, illetve akár egy kisebb esőtől is megvédjen bennünket. Legjobb előtető építés árak a neten.

 

Választhat még könyökkaros napellenzőt is, melynek az az előnye, hogy könnyen betekerhető, ezért ha a csillagokban szeretnének gyönyörködni, akkor erre ez a legjobb megoldás. Kiegészítheti még textil oldalárnyékolók felszerelésével is.

Ha pedig fix megoldást szeretne, akkor az üvegezett szerkezeteket javasoljuk, mivel ez a teraszbeépítés komfortosabb és tartósabb megoldását jelent.

Milyen nyílászárót válasszunk?

A nyílászáró kiválasztása során az anyagiakon túl fontosak a helyi adottságok is. Választhat tolós, nyíló, bukó-nyíló és harmonika rendszerű megoldások közül is a kedves ügyfél.

Az árnyékolás lehetőségeit is érdemes megvitatnia a kivitelezővel

Mindenkinek a saját szempontjait kell alapul venni, hiszen minden helyzet más és egyedi tervezést igényel. 

Ön is láthatja, hogy végtelen lehetőség közül választhat. A világítás, fűtés, árnyékolók és automatizálásuk kialakítása minden esetben az ön egyedi igényei alapján történik. Ha például a szabadság érzését is birtokolni szeretné, akkor a nyitható oldalelemeket a téli védelemmel kombinálva ezt is átélheti.

telikert terasz beepites

Tájolás

Csökkentheti a fűtési költségeit, hiszen a keleti-nyugati fekvésű teraszon a nagy üvegfelületeknek köszönhetően az őszi, téli időszakban összegyűjtheti a napsugarakat. Ekkor érdemes odafigyelni a nyári időszakra, mivel ebben az időszakban nagyobb lesz a hőterhelés, amit árnyékolókkal küszöbölhet ki.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>