Télikert funkciók, télikert ötletek

Télikert funkciók, télikert ötletek. A télikert építés az időjárástól függetlenül biztosítja számunkra a hangulatunkat jelentősen befolyásoló napfényt és még borús időben is extra fényhez, juthat általa otthonunk.

A növényházak, télikertek egyre szélesebb körben való elterjedését a napfény fokozott hasznosítása, az ember pszichológiai és biológiai igénye is magyarázza. A télikert funkciók kielégíti a természet közelségének vágyát, a napfény, zöld növények és virágok közelségét igénylő, kirándulni kevés idővel rendelkező embert kiegyensúlyozottabbá téve. A télikert segítségével édenkertje lehet az otthonában. A télikert a hagyományos üvegházak egy különleges mutációja.

Elsődlegesen már nem a növénytermesztés vagy dísznövények szaporítása céljából vágynak rá a megrendelők, hanem egy olyan kellemes környezet megteremtéséért, amely az évszaktól és az éppen aktuális időjárási viszonyoktól függetlenül biztosítja az ember számára a természettel való kapcsolatot, biztosítja a napsütés áldásos hatásait, a virágok és növények szépségének élvezetét. A télikertek kialakítása során fontos szempont, hogy állandó tartózkodásra is alkalmassá tétel a fűtés, szellőztetés, árnyékolás és hőszigetelés gondos tervezésével és kivitelezésével.

Télikertet szeretnék!

Ha Ön már készen áll arra, hogy télikert tulajdonossá váljon és élvezze annak áldásos hatásait, vegye igénybe ingyenes szaktanácsadás szolgáltatásunkat, amelynek segítségével az ön igényeihez tökéletesen illeszkedő ideális télikert készülhet el télikert ötletek adásával. Az áraink igen kedvezőek és a rövid határidővel vállaljuk a télikert kivitelezést. A télikertjét sokféle egzotikus növénnyel díszítheti és a már meglévő szobanövényei számára is remek helyet, biztosíthat. A télikert ideális esetben valamennyi felületen üvegezett így közvetlen kapcsolatot teremt a természettel.

Télikert ötletek

Az Ön otthonának jelenlegi adottságaihoz mérten számos lehetőség kínálkozik a télikert építésre annak függvényében milyen célokra, szeretné felhasználni a későbbiekben. Télikert ötletek: a télikert épülhet közvetlenül az épület falához simulva de, különálló építményként is funkcionálhat. A leggyakrabban az épület folytatásaként épül esetenként egyes helyiségekkel összenyithatóan. A megfelelő szigeteléssel az épület hő háztartásában jelentős szerepet kap a télikert, hiszen a nagy üvegfelületek összegyűjtik a napfényt ezzel fűtési energiaspórolásra adva módot, a nyári időszakban viszont nagyobb hő terhelésnek teszik ki az épületet ezért az árnyékolásra is gondolni, kell a tervezés során.

Az időjárás és vízállósági szempontokat figyelembe véve a legalkalmasabb alapanyagok a fém és műanyag profilszerkezetek. Az igényesen kialakított jó minőségű télikert tetőzete nemcsak vízálló, de a hőszigetelése is kiváló kell, hogy legyen.

A télikert igen sokrétűen használható és kihasználható.

telikert funkciok
Télikert funkciók
telikert otletek
télikert ötletek

A télikert feladatköre szerinti csoportosításban:

  • Az épülethez közvetlenül kapcsolódó télikert függetlenül a lakóhelyiségektől
  • Télikert a lakáshoz kapcsolt légtérrel
  • Télikert, mint étkező vagy nappali
  • Lakótér a télikertben
  • Szokványos télikert
  • Az épület karakterébe közvetlenül belekapcsolódó télikert

A télikert építés bármely változatát választja a segítségével közvetlen kapcsolatot, ápolhat a természettel. Teraszbeépítés is lehet jó változat a