A télikert építése szakértelmet igényel

Mobil télikertek

Az mobil télikertet olyan teraszok esetében ajánljuk, ahol a szellőzésnek folyamatosnak kell lennie és nyáron mindenképp előnyös a teljes nyitottá tétel például szórakozó helyeken, bárokban, éttermekben, cukrászdákban. Ezekben az esetekben sokkal nagyobb előny a nyári nyitottság, mint hátrány a téli kevéssé alapos szigetelhetőség.Télikert építése.

Ön télikert tulajdonossá válhat, akár a kevéssé kihasznált terasz beépítése során is. Sokszor az az igény a megrendelő részéről, hogy ebben az esetben a nyári időszakban – minél nagyobb felület szabaduljon fel.

Ekkor akár a mobil télikert kiépítése is egy jó opció lehetne, cégünk azonban ezt nem ajánlja jó szívvel, hiszen a szétszedés, és  összeszerelés is plusz terhet ró az ingatlan tulajdonosára, és ami a fő hátránya még, hogy a mobil télikert szigetelése a fix megoldáséhoz képest eléggé gyengécske.

Télikert kialakítása családi házakban

Hogyan történik a télikert kivitelezése családi házak esetében? Családi házak esetén azt a terasz beépítési módszert szoktuk ajánlani, amikor a télikertet fix oldalelemekből és a kiválasztott nyílászárókból építjük meg. Ebben az esetben a télikert nyílászárói úgy kerülnek kivitelezésre, hogy a lehető legtöbb nyitott részük legyen, amit eltolható, vagy harmonika ajtókkal lehet megoldani.

A harmonika ajtónál nyitáskor az egyes elemek egymásra csukódnak és a télikert falához sorolódnak. Ekkor kb 80-90cm-t foglalnak el, így a télikert oldalfala csaknem teljesen nyitottá varázsolható.

Miből készülhet a télikert?

Ami a felhasznált alapanyagokat illeti a télikert lehet alumíniumból, fából, vagy műanyagból is – alumínium merevítővel ellátva.

 

Tudta, hogy a télikert építése történhet eltolható elemekből?

Akár 2 méter szélesek is lehetnek ezek az elemek. Ekkor az elemek egymás mögé tolódnak el, ezzel pedig biztosítva van a télikert szellőzése. A kedves megrendelő a RAL színskála színei alapján rendelheti meg télikertjét és a szerkezet alapanyagaként fát, műanyagot, valamint alumíniumot is választhatnak.

Tolóajtós nyílászáró költséghatékonysága

Költséghatékonyabb megoldás lehet a kevesebb mozgó rész miatt a – tolóajtós nyílászáró. Kiválasztás során figyeljen arra, hogy 

a házában már meglévő nyílászárók alapján válasszon, hiszen a harmóniát így őrizheti meg. 

A megrendelő igényei szerint mindenféle megoldásra nyitottak vagyunk, de általában a télikert tető megépítéséhez, hőszigetelt ragasztott biztonsági üveget, vagy polikarbonátot alkalmazunk. Azt is fontos megemlítenünk, amennyiben Ön a polikarbonát mellett dönt, tekintetbe kell vennie, hogy a fényáteresztő képessége gyengébb lesz, mint az üvegé. 

Ami azonban előnye az üveggel szemben, hogy a súlya sokkal könnyebb, ezért a télikert építés során a szerkezetet könnyebb megtervezni és megépíteni, valamint ebben az esetben a törésállósága is nagyobb lesz.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>