Télikert építése

Télikert építése. Ön akár a kevéssé kihasznált terasz beépítése által is télikert tulajdonossá válhat. Általában ebben az esetben az az igény, hogy a nyári időszakban minél nagyobb felület szabaddá tehető legyen. Ebben az esetben akár a mobil télikert is szóba jöhetne, de mi nem ajánljuk ezt jó szívvel, hiszen a szétszedés is összeszerelés is plusz terhet ró a tulajdonosra, de ami a fő hátránya ennek a megoldásnak, hogy a mobil télikert szigetelése a fix megoldáséhoz képest elég gyenge.
Az olyan teraszok esetében ahol a szellőzésnek folyamatosnak kell lennie és nyáron mindenképpen előnyös a teljes nyitottá tétel például szórakozó helyek, bárok éttermek cukrászdák teraszára mindenképpen javasolt a mobil télikert. Ezekben az esetekben sokkal nagyobb előny a nyári nyitottság, mint hátrány a téli kevéssé alapos szigetelhetőség.

Családi házak esetében inkább a másik terasz beépítési lehetőséget szoktuk ajánlani amikor a télikert fix oldalelemekből és a megrendelő igényei szerinti nyílászárókból épül fel a felhasználás módja szerint. Ennek a télikert változatnak a nyílászáróit úgy építjük ki, hogy a lehető legtöbb nyitott részük legyen általában eltolható vagy harmonika ajtókkal megoldva. A harmonika megoldásnál az egyes elemek a nyitáskor egymásra csukódnak és a télikert falához sorolódnak, itt kb 80-90cm-t elfoglalva, így a télikert oldalfala majdnem teljesen nyitottá tehető. Ami a felhasznált alapanyagokat illeti a télikert lehet fából, alumíniumból vagy műanyagból – alumínium merevítővel.

A télikert építés történhet eltolható elemekből. Ezek az elemek lehetnek akár két méter szélesek is. Ebben az esetben az elemek egymás mögé tolódnak el, így biztosítva a télikert szellőzését. Ebben az esetben is használhatunk a szerkezet alapanyagaként fát, műanyagot illetve alumíniumot. A műanyag és az aluminium esetében a RAL színskála színeiben rendelheti meg télikertjét. A tolóajtós nyílászáró szerkezet a kevesebb mozgó rész miatt költséghatékonyabb. A kiválasztás alapjául szolgálnak a ház már meglévő nyílászárói a harmónia megőrzése miatt.

A télikert tető megépítéséhez, hőszigetelt ragasztott biztonsági üveget vagy polikarbonátot használunk általában, de más megoldásra is nyitottak vagyunk. Ezt minden esetben a megrendelő igénye határozza meg.

Ha Ön a polikarbonát mellett dönt mindenképpen tekintetbe kell vennie, hogy a fényáteresztő képessége gyengébb mint az üvegé. Előnye, hogy a súlya lényegesen könnyebb mint az üvegé, ezért a télikert építés során a szerkezetet lehet egyszerűbbre, könnyedebbre tervezni és építeni, illetve a törésállósága is nagyobb. A teraszbeépítés is nagyon népszerű lett.

telikert epitese
Télikert építése