Télikert építés

Télikert építés házilag? A télikert építésre bizonyos szemszögből tekinthetünk úgy is, mint egy, kaput amely összeköt a természettel. Ez esetben a homlokzat síkjából kilépve megtoldjuk a lakóteret, ezzel formálva az épület tömegét. Házilag is lehetséges, de jobb szakemberre bízni, hiszen gondoskodni kell a megfelelő vízzárásról és az alapanyagok minőségéről.

A télikert belső kialakítását nyilván elsősorban az alapterület és a funkciók határozzák meg. A legkisebb télikert, amely általában a nem túl tágas terasz beépítése által jön létre, épphogy arra elegendő, hogy elhelyezzük benne a dísznövényeinket. A szobanövények teleltetése fontos funkció, de ha több funkcióra alkalmas télikert a vágyunk, akkor mindenképpen növelnünk kell a négyzetméterek számát.

A legtöbb pozitív élményhez egy a lakótér szerves részeként funkcionáló a nappali feladatait akár teljes egészében felölelő télikert kialakítása által juthatunk. A kényelmes bútorok, szépséges növények mind a tökéletes komfortérzetünket szolgálják és szerencsés esetben még a konyhával is összenyitható a kialakítása, ezzel könnyítve a meg az étkezésekhez kapcsolódó tálalást, ha étkező céljára is szeretnénk használni a télikertünket.

A helyi adottságok mind-mind mások, ahogyan az igények is. A télikert az otthonunk tükre, amely összeköt minket a természettel.

Használhatjuk a télikertet teljesen önálló helyiségként pihenés, beszélgetés, vendégfogadás céljára a négy évszakon át popázó zöld növények között.

Télikert építés házilag?

A télikert építés során az egyik fontos kérdés a megfelelő nyílászárók kiválasztása, hiszen a határoló falak kialakítása során nyilvánvalóan arra törekszünk, hogy minél nagyobb felületen közvetlen kapcsolatot alakítsunk ki a kerttel, a természettel.

A megnyitni kívánt tekintélyes méretű felület megoldandó kérdések, elé állít minket.

Ha nagy ajtószárnyakat választunk, akkor azzal kell szembesülnünk, hogy nyitott állapotban nagy helyet foglalnak el, emellett a mozgatásuk is nehézkes lehet és a szigetelés kérdése sem elhanyagolható, mert sem, az eső sem a szél nem kívánatos vendégek a télikertünkben.

A megoldások mindegyike kíván némi kompromisszumot, de remek megoldások léteznek, amelyekből biztos, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább közel állót.

A befelé vagy kifelé nyíló ajtókon kívül választhatunk bukó-nyíló, harmonika vagy toló rendszerű ajtót.

Bármelyik változat mellett is tesszük le a voksunkat a télikert építés mindenképpen a javunkat szolgálja majd, hiszen senkit sem kell meggyőzni a fény hangulatjavító hatásáról. A napfényes télikert az életminőségünket is pozitív irányba befolyásolja majd.

telikert epites hazilag
Télikert építés házilag